Kanapių pluoštas - koks tai pluoštas?

Kanapių pluoštas nuo seno žinomas kaip natūralus bei išskirtinis tekstilės pluoštas. Nors vienu laikotarpiu šio pluošto naudojimas ir teigiamos savybės buvo primirštos, šiuo metu jis vėl karaliauja kaip vienas populiariausių natūralių ir tvarių pluoštų. Didžiulis šio pluošto potencialas tapo įdomus ne tik tekstilės, bet ir žemės ūkio, medicinos, maisto, statybos ir kitoms pramonės šakoms.

Daugelis, pagalvojus apie kanapių pluoštą drabužiuose, įsivaizduoja juos kaip vienspalvius bei nuobodžius ir tai darydami labai klysta. Šiomis dienomis iš kanapių pluošto gaminami madingi, įvairiausių spalvų ir formų drabužiai.

Kanapių pluošto teigiamos savybės

Kanapių pluoštas teikstilėje atrodo gerai, bet svarbiausia, jog drabužiai, kurie yra pagaminti iš kanapių pluošto, gali būti ne tik madingi. Kanapių pluoštas turi daug privalumų, kurie naudingi ir žmogui ir aplinkai. Šis tekstilės pluoštas:

  • Yra organinis, augant kanapėms nereikalaujantis chemikalų ir savaime suyrantis, todėl neturi jokio neigiamo poveikio ekosistemai
  • Pasižymi tvirtumu, todėl drabužiai pagaminti iš šio pluošto yra atsparūs dilimui. To pasekoje, prisidedama prie mažesnio rūbų vartojimo
  • Turi antibakterinių savybių, neleidžia drabužiuose įsigerti prakaito kvapui
  • Nesiglamžo - ar gali būti nuostabesnis pasirinkimas atostogų garderobui?
  • Iš kanapių pluošto pagaminti gaminiai minkštėja su kiekvienu skalbimu kartu išlaikydami pirminę savo formą. Tokius gaminius malonu naudoti.


Iš kur gauname kanapių pluoštą, kurį naudojame savo gaminiuose?

Mūsų gaminiuose naudojamas tik Lietuvoje užaugintas kanapių pluoštas.