Linas - gamtos dovanotas audinys, vertas visų komplimentų. Panašu, kad tai buvo suprantama nuo labai senų laikų. Šis audinys, buvo itin vertinamas dar 4-5 tūkstantmetyje pr. m. e, kai liną naudojo senovės egiptiečiai. Yra manoma, kad egiptiečiai iš lininio audinio gamino bures, virves ir žinoma siuvo rūbus.

Linas taip pat neatsiejamas ir nuo Lietuvos. Istoriniai šaltiniai teigia, kad linas lietuviams buvo šventas audinys, kuris buvo pritaikomas ne tik drabužiams, bet ir namų tekstilei.

Lino teigiamos savybės

Panašu, jog lino audinys užkaraliauja ir šiuolaikinio žmogaus širdį. Ir tai visai nestebina. Lino audinys turi daugybę teigiamų savybių:

  • Lino gaminiai yra 3 kartus tvirtesni nei gaminiai iš medvilnės. Tai reiškia, kad lians pasižymi ypatingu ilgaamžiškumu.
  • Tai natūrali medžiaga. Lino audinys neturi žalingo poveikio gamtai, šio audinio gamybos metu nepaliekamos atliekos.
  • Linas nepakeičiamas visais metų laikais. Šiltuoju sezonu tolygiai išsklaido drėgmę, palaiko vienodą kūno temperatūrą ir vėsina, o šaltuoju metų laiku šildo.
  • Lino audinys minkštėja jį skalbiant. Su laiku gaminiai iš lino audinio taps vis minkštesni ir malonesni odai.
  • Linas turi antibakterinių savybių, yra hipoalerginis, tinka jautriai odai. Be to, yra laidus orui, gerai sugeria drėgmę ir prakaitą.

Linas madoje

Laikas pamiršti vis dar sklaidantį mitą, jog lino gaminiai yra nestilingi ir nuobodūs. Nusistovėję, atrodo tik vyresniajai kartai tinkantys lino drabužių modeliai pakeisti į naujus ir unikalius. Jie lengvai derinami, yra labai stilingi ir praktiški. Šiuo metu drabužį iš lino rasite kiekvieno mada besidominčio žmogaus spintoje.


Šią vasarą itin madingi laisvi lininiai marškiniai bei švarkai, marškinių tipo suknelės, šortai aukštintu liemeniu. Lininiams drabužiams labai dera žemės, kūno spalvų atspalviai.